Ok, en dårlig skjult hemmelighet om meg selv: Jeg har aldri smakt et potetgull jeg ikke har likt. Det er simpelthen en av mine største svakheter, jeg tror nærmest jeg kunne spist det til hvert eneste måltid. Det gjør jeg åpenbart ikke, det tar seg ikke ut på en måte – jeg er tross alt noens mamma. Jeg er opptatt av gode vaner, osv. Men i blant, ganske sjelden, tillater jeg meg den ypperste av guilty pleasures. Og da gjør jeg det ordentlig, med dipp og hele pakka. Go big, or go home, liksom.
Denne dippen er inspirert av en av minefavorittyoutube-personligheter, Molly Baz. Hun er en fantastisk oppskriftsutvikler, kokk og satans kul dame (det sier jeg uten noensinne å ha møtt henne, selvsagt). En variant av denne står i boka hennes, Cook this book. Gjør deg selv en tjeneste, bestill den, og bli inspirert. Jo før, jo heller.
Omtrent 3 dl dipp |
Ingredienser
- 1½ dl Rørosrømme (annen rømme går også bra, men prøv den fra Røros, plis)
- 1½ dl majones
- 200 g varmrøkt laks
- saften og skallet fra ½ sitron
- 1 ts sriracha
- dill
- gressløk
- 2 ss ørretrogn
- pepper
- salte chips
Fremgangsmåte
- Fjern skinnet fra laksen, og bryt den i biter. Bland inn rømme, majones, sriracha, sitronskall og -saft, finhakket dill og gressløk.
- Smak til med pepper. Jeg synes ikke det trengs salt, for fisken er salt, og chipsen er salt – men her bestemmer du. Topp dippen med ørretrogn, og server med salte chips. Denne dippen er ganske tykk, så jeg synes det passer best med litt kraftige chips, helst riflede, men hver sin smak. Salte kjeks fungerer også toppen!
- Hallo, sjukt digg, eller?

Altså! Den som ikke lager denne dippen taper! Måtte spise resten etter at gjestene var gått (var ikke mye igjen)