T

Tunfisktartar med gochujang

La oss få det ut av veien – tunfisk er problematisk. Bestanden overfiskes, og det fisket som forekommer er kritikkverdig. De gangene jeg finner rå tunfisk i dagligvarehandler, spør jeg hvordan den er fisket, og om den er FAD-FREE. Hvis vedkommende bak disken ikke kan svare, avstår jeg fra å kjøpe. Denne gangen var jeg innmari heldig, og personen som betjente meg hadde kjennskap til, og kunnskap om, hvor fisken kom fra. Det hører med til sjeldenhetene. Når det er sagt, når jeg ser rå tunfisk i fiskedisken, spør jeg alltid. Det er nemlig noe av det beste jeg vet (ikke sant, blunk, blunk – jeg leker ikke her), og tunfisktartar er en gave til menneskeheten. Hvis du ikke finner tunfisk, kan du bytte den ut med laks eller ørret, men det blir altså ikke like spektakulært.

Her har jeg brukt den koreanske chilipasten gochujang. Den har en helt egen smak, for den består blant annet av fermenterte soyabønner, og kan være litt vanskelig å få tak i. Mitt beste tips er asiatiske matforretninger, de bør få daglig premie for sitt utvalg. Hvis du ikke finner gochujang, kan du bruke sriracha, men da anbefaler jeg å halvere mengden. Jeg serverte dette alene, men du kan også tilsette litt avokado, og servere tartaren på tynne kjeks. Det blir ikke feil.

Porsjoner: 2 til forrett

Ingredienser

  • 200 g rå tunfisk
  • 1 ss gochujang
  • 2 ss majones
  • saften av ½ liten sitron
  • 3 vårløk
  • sesamfrø
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær tunfisken i små terninger og ha den i en bolle.
  2. Tilsett gochujang og majones, klem over sitronsaft og bland det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  3. Finsnitt vårløken. Ha tartaren på tallerkener, og topp med finsnittet vårløk og litt sesamfrø.
  4. Takk gudene for herligheten som er tunfisk.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *