I min husstand deler vi veldig likt på oppgavene. Lyset i mitt liv har både støv og rot på hjernen, og det nyter jeg godt av – jeg husker for eksempel ikke sist jeg satt på en klesvask. Derimot er kjøkkenet mitt domene, og det meste som handler om mat til familien har blitt mitt ansvar. En av oppgavene er selve handlingen av nevnte mat, og det plager meg i hovedsak svært lite. Jeg liker matbutikker, og jeg liker å planlegge måltider. Men selv jeg har dårlige dager, og det hender faktisk at jeg ikke orker tanken på å handle. Denne retten ble til en sånn dag, og derfor avslutter jeg med dette rådet: bruk det du måtte ha i kjøleskapet. Det gjorde jeg. Kanskje du har en halvslapp paprika? Bak den i ovnen i 40 min, da blir den søt og dødsgod. Noen egg som er i ferd med å gå ut på dato? En annen type ost? En agurk? Litt bacon? Sleng det med, jeg lover at resultatet blir framifrå. Det er liksom hele opplegget her.
Et lite ord om pimientos: de må stekes på høy varme for å bli deilig møre. Sleng dem på grillen, det funker kjempebra, eller stek dem i en jernpanne med rikelig med olje. Her gadd jeg ikke å fjerne stilkene, så man må fikle litt med maten – det tåler vi, synes jeg.
Porsjoner: 2 til lunsj |
Ingredienser
- Ca 15 morene- eller perlepoteter
- 100 g pimientos de padron
- 2 rå chorizopølser
- 2 sjalottløk
- 50 g comté eller gruyere
- en håndfull kjerner
- flaksalt
Dressing
- ½ dl majones
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 bunt finhakket bladpersille
- saften av ½ sitron
- 1 ss dijonsennep
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok potetene til de er møre, i omtrent 15 minutter. La dem avkjøles litt i kjelen.
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Klem ut innmaten av pølsene, og klem det flatt med en stekespade. Stek kjøttet til det er gjennomstekt, i omtrent 5 minutter.
- Varm opp en jern- eller grillpanne til høy varme. Ha pimientos i en bolle, og vend dem i omtrent 2 ss solsikkeolje, og rikelig med flaksalt. Stek pimientosene til de faller sammen og har tydelige grillmerker, eller sorte flekker, i omtrent 7 minutter.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til, her er det din gane som bestemmer. Ha i mer majones hvis du liker det, mer sitronsaft hvis du synes den trenger mer syrlig. Det viktigste er at dressingen er relativt rennende.
- Skjær sjalottløken i tynne skiver.
- Ha dressingen utover et stort fat, og topp med kokte poteter, pimientos, stekt chorizo, sjalottløk, finrevet ost og kjerner. Server!
