Jeg har ikke så mange regler på kjøkkenet, men jeg har hvert fall én jeg prøver å følge – jeg kjøper ikke kjøkkenutstyr som ikke har mer enn ett bruksområde. La meg forklare: hvis jeg skal lage plass til en kjøkkendings må den kunne brukes til mange ting. Kniv, fjøl og sleiv trenger jeg ikke nevne. Mandolin er superanvendelig, og foodprosessoren tar jeg frem nesten daglig. Pastamaskinen koser seg akkurat på grensen av hva jeg aksepterer, men kjernehullutstikkeren, champagnevispen, olivenskjeen og hvitløksskallfjerneren er lagt i boden. De bidrar bare til rot i skuffen min.
Når det er sagt – jeg har selvsagt også en dings jeg verdsetter høyt, som utelukkende hjelper meg med én ting. Melonkuleskjeen. Med melonkuleskjeen lager jeg så dekorative salater at den har fått plass på kjøkkenet, og jeg gleder meg hver gang den skal brukes. Du kan selvsagt også bare kutte melonen i terninger, det smaker like godt (og jeg lover deg at dette smaker godt), men det er litt stilig med de kulene, eller hva? Jeg serverer denne salaten på tapasbordet, den smaker helt makeløst til litt vellagret spekeskinke – eller som hvilerett. Som dessert er den perfekt, men da hadde jeg byttet ut olivenoljen og eddiken med litt Cointreau eller eplejuice. Denne retten er sånn sett det motsatte av redskapet den lages av, når vi nå er inne på det med anvendelighet og bruksområder.
Porsjoner: 2-4 |
Ingredienser
- ½ honningmelon
- ½ galiamelon
- 1 ss olivenolje
- ½ ss hvitvinseddik
- en bunt mynte
- 1 ts salt
- 1 ts chiliflak
- 40 g valnøtter
- 2 ss honning
Fremgangsmåte
- Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene til de har fått litt farge, i omtrent 4 minutter. Ha honning i pannen, og la den smelte. Rør rundt, og stek i omtrent 2 minutter, til nøttene er dekket av honning. Ha nøttene over på en tallerken.
- Skjær ut kuler av melonene med en melonkuleskje, eller kutt dem i store terninger, og ha dem i en bolle. Vend inn olivenolje, hitvinseddik, salt og chiliflak.
- Grovhakk mynte og de karamelliserte nøttene, og rør dem inn i melonsalaten.
- Server med litt spekeskinke, alene, eller på tapasbordet.
Pingback:Asiatisk laksewrap med agurksalat, kålsalat og chilimajones ‣ Det beste jeg vet