La oss bare få det ut av verden: jeg forstår at det er noen som ikke liker koriander. Jeg forstår at det er genetisk, at de ikke kan noe for det, at det smaker såpe, at det ødelegger maten. Det er greit. Jeg har til og med giftet meg med en av de som hevder dette, så du skjønner – jeg er tolerant. Jeg godtar. Jeg støtter.
Men det er også litt irriterende, eller hva? Helt personlig er det først og fremst irriterende på grunn av denne maissalsaen. Jeg elsker denne maissalsaen. Den er det perfekte tilbehør til grillmat, på pølser, you name it – og jeg får aldri laget den, pga nevnte ektefelle og hans hat mot den smakfulle urten. Altså, det hender at jeg lager den med persille i stedet for koriander, og det er godt. Men det er ikke best. Og denne bloggen heter ikke «Noe godt jeg vet». Så litt irriterende er det korianderhatet, altså. Forresten, hvis du ikke finner ferdigkokte maiskolber, eller gidder å grille, kan du bruke mais på boks. Det funker også. Men seriøst – årets tilbehør. Bare prøv.
Tilbehør til 6 |
Ingredienser
- 4 maiskolber, sous vide
- ½ rødløk
Korianderolje
- 1 stor potte koriander
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- saften av ½ sitron
- ½–1 dl god olivenolje
- salt
Fremgangsmåte
- Fyr opp grillen.
- Finhakk rødløk, og grovhakk sjalottløk og hvitløk.
- Grill maiskolbene til de er gylne og litt brent på alle sider, i omtrent 10 minutter totalt.
- Ha alle ingrediensene til korianderoljen i en blender, eller bruk stavmikser, og kjør til du har en jevn olje. Begynn med ½ dl olivenolje, og juster med mer til du har en ganske tyntflytende blanding. Smak til med salt og mer sitronsaft.
- Skjær maiskornene av kolbene, og bryt dem litt opp hvis de henger sammen. Ha maiskornene og rødløken i en bolle, og hell over korianderoljen. Bland godt, og smak til med salt (mais tåler ganske mye salt).
- Server til grillmat, pølser eller kylling.

Da har vi testet verdens beste grilltilbehør, og ja – med koriander😊. Tusen takk Marie!
Åååå! SÅ hyggelig! Det gleder meg å høre 😀