Liker du ikke å lage mat, sier du? Men du føler at du må by på noe når du får gjester? Orker ikke mange timer over grytene, men synes det er hyggelig å dele et måltid? Ok, da bør du lese videre. Charcuterie-brett er helt opplagt tingen for deg. Det er en fryd for øyet, digg for magen, og du setter det sammen på en liten halvtime – det eneste du må gjøre er å handle. Eller få maten levert på døren, lenge leve teknologien osv. Jeg serverte dette til himmelfalne gjester, denne retten er beskrivelsen på «low effort, high impact». Jeg bakte et foccaciabrød og serverte til, og majonesene og pestoene er hjemmelaget (man leker da ikke matblogger). Jeg vil hevde at resultatet blir best på den måten, men det er klart du kan kjøpe alt ferdig. Jeg skal ikke dømme deg, bare husk å tenne stearinlysene før gjestene kommer. Et dekket bord er også hyggelig.

Her lagde jeg ett brett med kjøttpålegg og diverse dipper og ett brett med ost og syltetøy. Til slutt serverte jeg et brett med frukt, makroner og mascarpone (i mascarponen pisket jeg inn litt vanilje, sukker og sitronskall). Makronene er hjemmelagd (FORDI JEG HAR ENDELIG FÅTT TIL Å LAGE MAKRONER, OG JEG ER SÅ STOLT), men kjøp gjerne de som ligger i frysedisken, det fungerer også kjempefint. Bildene er bare ment som inspirasjon, det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha på et slikt brett.

Porsjoner: Det er nesten bare avhengig av hvor mye ost og skinke du kjøper.

Ingredienser

  • kjøttpålegg (jeg hadde parmaskinke, salami, kokt skinke, andepaté og hvitløkspate)
  • kjeks av forskjellige slag
  • tomater
  • aioli
  • chilimajones
  • ramsløkmajones
  • basilikumpesto
  • tomatpesto
  • tapenade av sorte oliven
  • oliven
  • cornichoner
  • ost (Jeg hadde manchego, gambozola og camembert)
  • ditt favorittsyltetøy
  • druer
  • kjeks til ost
  • fken
  • frukt og bær (Jeg hadde jordbær, bringebær, blåbær, fersken, honningmelon, aprikos, pasjonsfrukt og physalis)
  • makroner
  • mynte
  • Mascarpone
  • sitronsaft og -skall
  • vaniljesukker
  • sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg ingrediensene på forskjellige brett.
  2. Server med foccacia, eller et annet brød du liker.
  3. Til fruktbrettet hadde jeg mascarponekrem: rør sammen mascarpone, vaniljesukker, sukker og sitronskall og -saft. Smak deg frem. Begynn med litt, og tilsett mer ved behov.
  4. Vent på himmelfalne gjeser.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *