G

Grillet hjertesalat med yoghurtdressing, loffcrumble og løyrom

Jeg elsker reality-tv generelt, og matlagings-reality spesielt. For noen år siden fulgte jeg intenst med på alt Gordon Ramsey gjorde, spesielt da han reiste rundt og hjalp restauranter på randen av konkurs. Min favorittsekvens var når han smakte på menyen før han hadde gjort endringer, for det var alltid underholdende å se hva de forskjellige restaurantene kom med av makkverk. En gang fikk Gordon til og med servert GRILLET SALAT. Han kastet tallerkenen i gulvet, og utbrøt at det var det fjerneste og ekleste han noensinne hadde sett på et fat.

Poenget er selvsagt: tenk at selv eksperter kan ta så feil. Grillet hjertesalat er knapt en kulinarisk nykommer – for vi har jo forstått at Gordon tok feil. Det er dødsgodt. Jeg serverte dette som en enkelrett i en meny bestående av flere, men her kan man selvsagt også grille flere salathoder, dandere dem på et stort fat og toppe det hele med loffcrumble og løyrom. Sommerens beste grilltilbehør, server til kjøtt, fisk, skalldyr eller what have you. 10/10.

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1 Hjertesalat
  • olivenolje
  • 4 ss gresk yoghurt naturell
  • 2 ss majones
  • skall og saft av ½ sitron
  • salt og pepper
  • gressløk
  • løyrom

Loffcrumble

  • ½ loffbagett
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Lag loffcrumble: del baguetten i grove biter (jeg bruker halvstekte, de har ikke sprø skorpe, og er lette å dele), og ha bitene i en foodprosessor eller blender. Kjør til du har fine smuler. Du kan også hakke opp bagetten på et skjærebrett.
  2. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i smør. Stek loffsmulene til de er sprø, rør innimellom. Ha tålmodighet her, ikke fall for fristelsen til å skru opp varmen. Jo lavere varme du gidder å ha, jo lenger tid tar det – men smulene blir perfekt gylne og sprø, etter omtrent 15 minutter.
  3. Varm opp grillen. (Du kan selvsagt også bruke stekepanne, varm opp til høy varme.) Kutt hjertesalaten i fire båter.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen, dvs yoghurt, majones, sitronskall og -saft, og smak til med salt og pepper. Hvis du ikke synes dressingen blir rennende nok, kan du tilsette 1 ss vann.
  5. Hell litt olivenolje på hjertesalaten, og krydre med salt. Grill eller stek salatbåtene i omtrent 2 minutter på hver side, og ha dem over på et fat eller tallerkener.
  6. Ha yoghurtdressingen ved siden av salatbåtene, og topp med loffcrumble, finhakket gressløk og løyrom.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *