F

Fersken og chevredessert

Jeg blir akutt trøtt når noen sier «hva skal vi lage til dessert?». Ikke misforstå, jeg synes det er helt ok å spise dessert, men jeg er ikke så glad i å lage det. Sikkert fordi jeg ikke synes at jeg får det til. Og, for å være helt ærlig, jeg tar heller en ostetallerken, eller en ekstra forrett, enn en søt avslutning. Og dette handler ikke om kalorier, ei heller selvkontroll – for det har jeg svært lite av – desserten er rett og slett ikke min favorittdel av måltidet. Ofte synes jeg en kopp kaffe og en sjokoladebit er mer enn bra nok, det blir faktisk veldig ofte svaret mitt på dessertspørsmålet.

Men jeg må innrømme at selv en dessertskeptiker som meg er glad i denne retten. Mye på grunn av innslaget av fersk chevre, og friskheten fra frukten, men også fordi jeg vet at det tar ganske nøyaktig ett og et halvt minutt å forberede. Dessuten elsker jeg det siste drysset av pepper. Det er superenkelt, men litt fancy også, på en måte? Uslåelig kombo, der, altså.


Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 2 fersken
  • 100 g chevre
  • ca 1 ss olivenolje
  • ca 2 ts balsamicoeddik
  • pepper
  • mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

  1. Skjær ferskenene i båter, og ha dem i en bolle. Vend båtene i olivenolje og balsamicoeddik, og ha dem over på tallerkener eller et fat.
  2. Legg små klumper av chevren på fatet.
  3. Kvern litt pepper over retten, og avslutt med noen blader mynte eller sitronmelisse. Server, og le av hvor lett det er å lage dessert.

KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *