K

Kyllingsalat med couscous og hummus

Jeg er ikke en tacoelsker. Jeg vet det, jeg kunne like gjerne fyrt av noen saftige eder i kirka – men det er sant. Altså, misforstå meg rett, jeg liker taco. Jeg bare elsker det ikke. Dessuten kommer jeg sjelden på det som en middagsmulighet. Mulig jeg må levere inn nordmannkortet mitt nå, jeg vet det, men sånn er det altså.

Det jeg dog setter pris på med taco, er valgmulighetene. Alle de små skålene med topping, som man kan velge fra selv etter eget forgodtbefinnende og smak, gjør tacomåltidet litt ekstra underholdende, spør du meg. Og så slo det meg (dette er selvsagt ingen nyskapende ide, men allikevel) at man kan jo gjøre det samme med salat! Så det gjorde jeg. 

Dette er en typisk «tøm kjøleskapet»-rett. Det vil si at det meste passer i denne salaten. Det eneste jeg anbefaler at du beholder er en slags type korn (couscous, bulgur eller quinoa), en slags type protein (bytt ut kyllingen med tofu eller laks), hummus og syltet rødløk. Den syltede rødløken var nesten avgjørende, spør du meg. Oooog den syrlige yoghurtdressingen. Ellers er det bare å fylle på og trekke fra. Eller lage blåkopi, selvsagt. For dette ble sabla digg.

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 1 ss kyllingfond
  • 800 g overlår av kylling med skinn
  • 1 agurk
  • 1 hjertesalathode
  • ca 12 store grønne oliven
  • spirer

Syltet rødløk

  • 1 rødløk
  • ½ dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vann

Hummus

  • 1 boks kikerter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss tahini
  • saften av ½ sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss vann
  • 1 ts salt

Yoghurtdressing

  • 1½ dl yoghurt
  • 2 ss rømme
  • 1 ss majones
  • saften av ½ sitron
  • 1 ts salt
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • finhakket basilikum

Fremgangsmåte

  1. Skjær rødløken i skiver. Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann, og rør rundt til sukkeret er oppløst i blandingen. Ta laken av varmen, og ha i rødløken. La det stå og trekke frem til servering.
  2. Tilbered cousousen som anvist på pakken, men ha 1 ss kyllingfond i kokevannet.
  3. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Bein ut kyllinglårene, hvis du ikke har funnet beinfrie lår. Salt skinnsiden av kyllingen, og legg den med skinnet ned i pannen. (Hvis du har kjøpt kylling uten skinn, må du ha litt olje i pannen). Stek kyllingen til skinnet er gyllent og sprøtt, i ca 10 minutter. Snu kyllingen, og stek den i ca to minutter. Skur av varmen, men la kyllingen være i stekepannen fram til servering.
  4. Sil av laken fra kikertene, og ha alle ingrediensene til hummusen i en foodprosessor. Kjør det til en jevn masse. Hvis du synes konsistensen er litt kornete og grov, ha i litt ekstra vann/olivenolje. Smak til med salt og sitronsaft.
  5. Bland sammen alle ingrediensene til yoghurtdressingen. Smak til med salt, sitronsaft og basilikum.
  6. Finsnitt salaten. Del agurken i to, og skrap ut kjernene med en liten skje. Skjær agurken i halvmåner. Ha salat, agurk, oliven, spirer, hummus, yoghurtdressing og syltet rødløk i hver sin skål. Skjær kyllingen i skiver.
  7. Sett sammen salaten av couscous og kylling, pluss de grønnsakene og dressingene du liker! Men ikke glem rødløken, da.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *