R

Rødbeterisotto med burrata og pistasjnøtter

Denne retten er inspirert av min mors matlaging. Det er kanskje ingen overraskelse at jeg kommer fra et hjem hvor det lages mye mat, og mine foreldre er blant mine største forbilder på kjøkkenet. Denne risottoen lagde mamma på 1-2-3 en tirsdag etter at hun hadde hentet barnet mitt i barnehagen, og serverte den til pannestekt torsk og grønnkålchips. Tidenes hverdagsmiddag. (Ja, jeg er den heldigste gris, jeg vet det.) Det var så godt at jeg sporenstreks løp til butikken for å lage min egen variant.

Burrata er, for de uinvidde, en frisk ost som ligner på mozzarella, men den har en mye bløtere og mer dekadent konsistens. Den er også en av mine favorittoster, og passer til ALT. Nesten. Den kan være litt vanskelig å få tak i, men de har den på de fleste velassorterte matbutikker. Server den i capresesalat, som den er med litt honning og godt brød, eller i en hvilken som helst pastarett. Bare – gjør det.

Porsjoner: 2

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 150 g risottoris
  • 2 dl hvitvin
  • 4 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • 30 g parmesan
  • 2 sous vide-rødbeter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 burrata
  • 1 ss pistasjnøtter

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp en stor, tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken til den er blank, i omtrent 2 minutter. Pass på at løken ikke svir seg.
  2. Tilsett risen, og stek den i et par minutter. Tilsett vinen, og la den koke inn til nesten all væsken har fordampet. Hvis du ikke har vin, kan du erstatte den med 1½ dl kyllingkraft og et par spiseskjeer hvitvinseddik.
  3. Tilsett kraften, omtrent ½ dl av gangen, og la den koke inn i risen før du tilsetter mer. Det vil ta omtrent ett kvarter.
  4. Mens risottoen koker, riv rødbetene på et rivjern, eller i en foodprosessor. Tilsett 1 ss olivenolje til rødbetene og bland godt.
  5. Jeg liker min risotto litt al dente, med litt mer flytende konsistens enn risengrynsgrøt, men det er en smakssak. Hvis du foretrekker fastere konsistens, lar du risottoen koke litt lenger.
  6. Rør inn smør og finrevet parmesan. Smak til, kanskje trenger du mer smør eller ost, og krydre med salt og pepper. Rør inn rødbetene, og varm opp risottoen.
  7. Hell risottoen over på en tallerken, og topp med burrata og finhakkede pistasjnøtter.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *