D

Dutch baby med gorgonzolakrem, karamelliserte nøtter og urter

Dutch baby ble en kulinarisk trend våren 2021, da så jeg det plutselig i alle kanaler: på instagram, tiktok og pinterest. Det er så rart med sånne trender, plutselig eksploderer det, selv om retten kanskje er gammal som alle haugene. Dutch baby, for eksempel, er over 100 år gammel. Enkelt forklart er det en pannekake som stekes i ovnen. Den tradisjonelle varianten er søt, som her, men jeg synes denne salte varianten slår den søte ned i støvlene. Den fungerer kjempefint som forrett, eller til lunsj med en salat ved siden av. Gorgonzolakremen er også særdeles anvendelig – på toppen av en entrecote, over noen sprøstekte poteter eller bare som dipp. Den siste varianten er kanskje vel syndig, men vi skal jo leve litt også?

Porsjoner: 4

Ingredienser

Dutch baby

  • 3 egg
  • 1½ dl melk
  • 1½ dl mel
  • 1 ts salt
  • 3–4 ss smør

Gorgonzolakrem

  • 125 g snøfrisk
  • 2 ss Rørosrømme
  • 100 g Gorgonzola, eller etter smak
  • skall og saft av ½ sitron
  • pepper
  • gressløk

Topping

  • 50 g nøtter (valnøtter, pinjekjerner, makadamia)
  • 2 ss honning
  • 5 dråper tabasco
  • urter etter smak

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader, og sett en ildfast stekepanne i ovnen.
  2. Ha alle ingrediensene til dutch baby i en blender, eller kjør det sammen med en stavmikser. (Du kan selvsagt også vispe for hånd, hvis du er på hytta, feks.)
  3. Ha 3–4 ss smør i stekepannen inni ovnen, og la det smelte. Smøret kan gjerne bli brunt, men ikke brent. Ta pannen ut av ovnen, og hell røra i pannen. Stek dutch babyen i ovnen i omtrent 20 minutter.
  4. Mens babyen steker, bland sammen alle ingrediensene til gorgonzolakremen. Det er veldig smaksavhengig hvor mye Gorgonzola du trenger, noen liker mer enn andre (jeg får aldri nok ost), så smak deg fram.
  5. Ha nøtter i en tørr stekepanne på middels høy varme, og rist dem til de er gylne. Ha i honningen, og stek til honningen fester seg godt rundt nøttene. Tilsett tabasco etter smak.
  6. Ta dutch babyen ut av ovnen. Nå må du jobbe raskt, for den faller sammen ganske raskt. Topp pannekaken med ostekremen, nøttene og urter etter smak.
  7. Skjær pannekaken i porsjonsstykker, og server umiddelbart.
Processed with VSCO with j2 preset
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *