S

Sprø smørvafler med løyrom

Jeg LOVER at disse vaflene blir en suksess. De er fulle av smør, altså alt som er godt – og alle liker dem, både ettåringer og etthundreåringer. Når du steker dem, må du ha litt tålmodighet. De bør få litt ekstra tid i et varmt jern, sånn at de får god farge, og blir ordentlig sprø – du vil at de skal knase i munnen.

Porsjoner: omtrent 5 vafler

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 3 dl vann
  • ½ ts bakepulver
  • salt
  • rømme
  • lakserogn eller løyrom
  • finskivet sjalottløk
  • dill
  • finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen mel, vann, bakepulver, smør og salt, og la røra stå i minst 15 minutter, gjerne natta over.
  2. Før servering: stek vafler. Avhengig av hvor mange retter jeg skal servere pleier jeg å legge opp to til tre vaffelhjerter på hver tallerken.
  3. Topp vaffelhjertene med en raus spiseskje rømme, rogn og løyrom, noen skiver sjalottløk, noen kvaster dill og finhakket gressløk. Spis med henda, eller med kniv og gaffel.

KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *