Jeg LOVER at disse vaflene blir en suksess. De er fulle av smør, altså alt som er godt – og alle liker dem, både ettåringer og etthundreåringer. Når du steker dem, må du ha litt tålmodighet. De bør få litt ekstra tid i et varmt jern, sånn at de får god farge, og blir ordentlig sprø – du vil at de skal knase i munnen.
Porsjoner: omtrent 5 vafler |
Ingredienser
- 125 g smør
- 2,5 dl hvetemel
- 3 dl vann
- ½ ts bakepulver
- salt
- rømme
- lakserogn eller løyrom
- finskivet sjalottløk
- dill
- finhakket gressløk
Fremgangsmåte
- Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen mel, vann, bakepulver, smør og salt, og la røra stå i minst 15 minutter, gjerne natta over.
- Før servering: stek vafler. Avhengig av hvor mange retter jeg skal servere pleier jeg å legge opp to til tre vaffelhjerter på hver tallerken.
- Topp vaffelhjertene med en raus spiseskje rømme, rogn og løyrom, noen skiver sjalottløk, noen kvaster dill og finhakket gressløk. Spis med henda, eller med kniv og gaffel.
KategorierUkategorisert