L

Laksetartar med pepperrotkrem

Rå laks er mer enn sushi. Denne tartaren rører du sammen en dag i forveien, den har bare godt av å stå litt i kjøleskapet. Bare husk å ta den ut en liten time før servering, sånn at den ikke er iskald. Pepperrotkremen kan du også forberede dagen før, sånn at det bare er å legge opp når gjestene dine sitter ved bordet.

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 200 g rå laks
  • 100 g røkelaks
  • ½ rødløk
  • 1 ss kapers
  • ½ ss dijonsennep
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 beger Rørosrømme
  • skallet fra ½ sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 2 ss revet frisk pepperrot
  • salt og pepper
  • karse

Fremgangsmåte

  1. Hakk opp laksen og røkelaksen i små biter. Du kan gjøre dette i en foodprossesor, men pass på så laksen ikke blir grøt. Det tryggeste er å gjøre det med en skarp kniv.
  2. Finhakk rødløken og kapersen.
  3. Bland sammen all fisken, rødløken, kapersen, dijonsennepen og olivenoljen, og smak til med salt og pepper. La tartaren stå kaldt til det er omtrent en time til du skal servere.
  4. Bland sammen rømmen, sitronskallet, sitronsaften og sukkeret. Finriv pepperroten, og ha det i røra. Smak til med salt og masse pepper. Pepperrotsmaken kommer tydeligere frem jo lenger kremen får stå, så vær forsiktig hvis du lager kremen lang tid i forveien. Tilsett heller mer rett før servering.
  5. Legg tartaren midt på en tallerken, topp med pepperrotkremen og masse karse. Server!

KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *