Rå laks er mer enn sushi. Denne tartaren rører du sammen en dag i forveien, den har bare godt av å stå litt i kjøleskapet. Bare husk å ta den ut en liten time før servering, sånn at den ikke er iskald. Pepperrotkremen kan du også forberede dagen før, sånn at det bare er å legge opp når gjestene dine sitter ved bordet.
Porsjoner: 4 |
Ingredienser
- 200 g rå laks
- 100 g røkelaks
- ½ rødløk
- 1 ss kapers
- ½ ss dijonsennep
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
- 1 beger Rørosrømme
- skallet fra ½ sitron
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts sukker
- 2 ss revet frisk pepperrot
- salt og pepper
- karse
Fremgangsmåte
- Hakk opp laksen og røkelaksen i små biter. Du kan gjøre dette i en foodprossesor, men pass på så laksen ikke blir grøt. Det tryggeste er å gjøre det med en skarp kniv.
- Finhakk rødløken og kapersen.
- Bland sammen all fisken, rødløken, kapersen, dijonsennepen og olivenoljen, og smak til med salt og pepper. La tartaren stå kaldt til det er omtrent en time til du skal servere.
- Bland sammen rømmen, sitronskallet, sitronsaften og sukkeret. Finriv pepperroten, og ha det i røra. Smak til med salt og masse pepper. Pepperrotsmaken kommer tydeligere frem jo lenger kremen får stå, så vær forsiktig hvis du lager kremen lang tid i forveien. Tilsett heller mer rett før servering.
- Legg tartaren midt på en tallerken, topp med pepperrotkremen og masse karse. Server!
KategorierUkategorisert