K

Katsu sando – japansk svinesnitzel-sandwich med kål

Jeg har skrevet det før, og jeg skriver det gjerne igjen: det japanske kjøkkenet er så mye mer enn sushi. De siste årene har det dukket opp flere små izakayaer og ramensteder i Oslo, hvilket jeg mener er skikkelig flaks for oss som bor i nærheten. Personlig elsker jeg en god nigiri, men hvis du ikke har utforsket annen japansk mat tidligere, er du på overtid. Dette er mitt tegn til deg.

Det er en kjensgjerning at Norge og Skandinavia er bedre på brød en resten av verden (ja, selv bedre enn Italia og Frankrike), vi er godt vant her i nord. I Japan lager de shokupan, eller melkeloff. Den lages med tangzhong, en paste av mel og melk. Det gir et svært luftig resultat, og det er en god loff som egner seg godt til akkurat denne sandwichen. Dessuten blir det veldig autentisk, sånn det skal være, liksom – men jeg dømmer deg ikke om du velger en annen type brød. Du er ikke brødsnobb, du er nordmann. Født med ski på beina, og glad i en god brødskive. Sånn er det bare.


4 rause sandwicher

Ingredienser

  • 8 brødskiver (shokupan, brioche eller din favoritt)
  • 4 nakkekoteletter uten bein
  • 2 dl panko
  • 2 egg
  • 6 ss mel
  • ca. 2 ts majones (helst kewpie, men ta den du har)
  • 2 dl rapsolje
  • ca. ½ kålhode
  • saften av ca. ½ sitron
  • salt

Tonkatsusaus

  • 2 ss ketchup
  • 4 ts Worschestersaus
  • 3 ts oystersaus
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Bruk en kjøtthammer eller bunnen av en kjele, og bank kotelettene jevnt flate. De skal ikke bli veldig tynne, men ha jevn tykkelse.
  2. Ha mel, egg og panko i hver sin dype tallerken. Dypp kotelettene først i mel, deretter i egg, og til slutt i panko, sånn at de er jevnt panert.
  3. Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne eller kjele. Den skal holde omtrent 180 grader. Når oljen er varm, stek kotelettene i omtrent 4 minutter på hver side, og ha dem over på en rist. Krydre umiddelbart med salt.
  4. Finsnitt kålen, og ha den over i en bolle. Ha over sitronsaft, og bland godt. Smak til med salt.
  5. Bland sammen ingrediensene til tonkatsusausen i en bolle.
  6. Smør majones på brødskivene, topp med kålsalat, 1-2 ss tonkatsusaus og de panerte kotelettene. «Lukk» sandwichene med en brødskive til, og del dem i to. Spis med hendene.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *