A

Artisjokkdipp med spinat og comté

Livet i mammaperm kan fort bli litt ensformig. Babyen skal spise, sove og skiftes bleie på, og det tar uforholdsmessig mye tid å få til – spesielt helt i begynnelsen. Det er virkelig ingen enkel oppgave å være nyfødt, ei heller å være mammaen til en. En ting jeg er glad for, er at jeg har gjort det før. Angsten for plutselig pustestopp er ikke like tilstedeværende denne gangen, og dagene fyker av gårde. Til alle avtaler jeg mot formodning skulle ha de neste månedene: jeg er litt forsinket. Beklager så meget i forkant.

Det har også blitt viktigere enn noensinne å skille på hverdag og helg. Når man er hjemme hele dagen, flyter mandagen raskt over i onsdagen, og hvis jeg ikke holder tunga rett i munnen, prøver jeg å sende eldstemann i barnehagen på en lørdag. Hva jeg serverer har altså blitt en god pekepinn på hvilken dag det er, og denne dippen er virkelig helgemat. Ikke bare fordi den er litt syndig, med all osten, men fordi den helst skal spises med salt potetgull. Amerikanerne har laget og servert denne dippen i årtier, og nå har jeg sett at den har dukket opp på flere norske instagramkontoer – ikke et øyeblikk for tidlig, spør du meg. Hvis du vil gjøre den litt ekstra, topper du den med revet ost, og gratinerer den i ovnen. Det er godt, men ikke avgjørende, spør du meg. Bare husk å spis mens det er varmt.

Ingredienser

  • 2 hvitløksfedd
  • 1 glass artisjokkhjerter, eller ett glass
  • 100 g babyspinat
  • 200 g kremost
  • 3 ss crème fraîche
  • 1 ss sennepspulver (valgfritt)
  • skallet av 1 sitron
  • ca. 50 g comté (evt gruyère eller parmesan)
  • olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, Finhakk eller -riv hvitløksfeddene, og stek det raskt i pannen, til det er mykt.
  2. Hell vannet av artisjokkhjertene, grovhakk dem, og ha dem i panna. Stek dem raskt. Grovhakk spinaten, og ha den i panna.
  3. Når spinaten har falt sammen, ha i crème fraîche og kremost (jeg bruker Philadelphia eller Snøfrisk). La kremosten smelte, og rør det hele sammen. Når osten og crème fraîchen er flytende, ha i sennepspulver og sitronskall.
  4. Finriv osten, og la det smelte inn i dipen. Smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med saltet, for dette skal serveres med salte chips eller kjeks.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *