S

Sommersalat med grillet fersken, mango og burrata

Jeg har skrevet om trender før, og jeg kommer nok til å skrive om trender igjen, for det slutter aldri å fascinere meg hvor påvirket jeg er og blir – selv om jeg tror jeg tar selvstendige beslutninger, og har egne, kreative ideer. Alt fra klær og sko til interiør og mat er gjenstand for strømninger og trender, og jeg må bare slutte å tro at jeg er et upåvirket individ. Som da jeg malte veggene i gangen en dyp grågrønn og tenkte at jeg var original, bare for å erfare at en venninne hadde gjort akkurat det samme, uten at jeg hadde noe med det å gjøre. Eller de gangene jeg har dukket opp på fest, og sett en kopi av plagget jeg har valgt for anledningen svinge seg på dansegulvet.

Nåvel. Når det gjelder akkurat denne salaten, vet jeg at det er mange som lager varianter av den for tiden. Det er ikke noe rart, for det er innmari godt, innmari fort gjort, og relativt sunt. Den hellige treenighet, der, altså. Jeg har sett at flere blander inn litt spekeskinke også, og det mener jeg er en genial idé – men som gravid er spekeskinke nei-mat, så jeg hadde oppi litt mango (kjøp den pakistanske hvis den er i sesong, det gjorde jeg), og serverte denne salaten til noen grove pølser. Det gjorde virkelig susen på en solfylt sommerdag.

Mitt kjøleskap var litt tomt akkurat denne dagen, så her er det ikke mange ingredienser – men tilsett gjerne litt skivet rødløk eller noen pinjekjerner også. Basilikum er heller ikke feil. Bruk huet, liksom!

Porsjoner: 2 store og 2 små

Ingredienser

  • 1 pose babyleaf-blanding
  • 6 paraguayo, flate fersken (eller 3 vanlige fersken)
  • 1 pakistansk mango (eller det du får tak i)
  • 2 små burrata (eller 1 stor)
  • ca. 3 ss olivenolje
  • ca. 2 ss honning
  • mynte
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Fyr opp grillen.
  2. Skjær ferskenene i to, og ta ut steinen. Del ferskenene på langs. Hell av laken på burrataen.
  3. Ha salaten utover et fat, og skjær mangoen i terninger. Topp salaten med mangoterningene.
  4. Legg ferskenene på grillen, og grill dem til de får tydelige grillmerker. For meg tok det ca. fire minutter.
  5. Topp salaten med den grillede ferskenen. Ringle over olivenolje og honning, og topp med burrataen.
  6. Avslutt med grovhakket mynte, og et dryss salt og grovkvernet pepper. God sommer!
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *