Når gradene kryper oppover, synker mitt tiltaksnivå (hvilket forøvrig ikke er spesielt høyt for tiden. Nå er det ca. fem uker igjen av dette svangerskapet, og jeg vil helst spole meg gjennom hele juli). Jeg orker ikke tanken på å stå over varme kjele eller en glohet grill – og jeg orker hvert fall ikke bruke masse tid på matlaging. Sommeren er hurtigrettenes tid, jeg kan så vidt strekke meg til å skrelle en reke eller skjære opp litt frukt.
Forberedelsene til denne retten består egentlig bare av kutting. Dvs, hvis du er bedre på planlegging enn meg, bør du kjøpe frosne reker, tine dem på benken, og skrelle dem selv. Det er bedre. Jeg hadde håndpillede reker på glass, det fungerte helt fint, og var svært praktisk, om ikke annet. Jeg kan forresten se for meg at en skive nystekt hvitløksbrød vil passe veldig bra til dette. Jeg tror denne salaten blir en gjenganger i sommer. En ting til: spis med henda, da vel.
Porsjoner: 4 |
Ingredienser
- ca 400 g rensede reker
- 1 agurk
- 2 avokado
- 3 appelsiner
- ½ rødløk
- 2 hjertesalathoder (du skal bruke største bladene, ca 2-3 til hver)
- 1 dl gresk yoghurt eller yoghurt naturell
- ½ dl majones
- saften og skallet av ½ sitron
- 1 ts honning
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skrell rekene, eller hell av laken.
- Finhakk rødløken, og kutt agurken og avokadoene i terninger. Ha det hele i en bolle, og bland sammen.
- Filetér appelsinene. Det gjør du ved å skjære av topp og bunn, og skjære av skallet. Nå skal du sitte igjen med en «naken» appelsin. Bruk en skarp kniv, og skjær inn mellom de hvite membranene – du skal sitte igjen med en appelsinbåt uten hvitt skall.
- Ha yoghurt, majones, sitronsaft og -skall og honning i en bolle, og rør det sammen. Smak til med salt og pepper.
- Løsne de største salatbladene fra hjertesalathodene, og skyll dem hvis de er møkkete. Resten av salaten kan du spare og bruke ved en senere anledning.
- Fyll salatbladene som tacoskjell – med grønnsaksblandingen, et par appelsinbåter og raust med reker. Topp med yoghurtdressingen. Hvis det blir igjen dressing, kan du servere denne ved til retten, så kan man forsyne seg etter eget ønske.
- God sommermat!

