L

Laksepoke med misodressing og syltede gulrøtter

Ah. Poke. Den raskeste beskrivelsen for de få, uinnvidde er kanskje «Hawaiiansk sushisalat». En av mine favoritter når magen er sulten, men hjernen er tom. Det er fort gjort, jobben er egentlig bare å koke ris og kutte fisk og grønnsaker, så står maten på bordet. Med andre ord, perfekt til både hverdag og fest. En tilleggsbonus i mitt hjem er at barnet er like glad i det som oss voksne, så vi spiser dette nesten litt for ofte. Det får faktisk gå veldig bra. Her er jeg inspirert av Joshua Weissman, sjekk ham ut på Youtube. Du kommer ikke til å angre.

Denne dressingen er et resultat av «smak til»-teknikken. Jeg har selvsagt skrevet ned noen cirka-mengder, men her blir jobben din – du må smake til og finne ut av hvordan du liker den best selv. Det eneste som er absolutt nødvendig at du tilsetter, er miso og majones. Ellers kan du trikse og mikse med ingrediensene av hjertens lyst, jeg skal virkelig ikke stoppe deg. Kanskje det er godt med litt limesaft i, for eksempel? Frukt og grønnsaker er også valgfritt, jeg hadde noen ekstra appelsiner etter påsken, og litt isbergsalat fra noen hamburgere. Ser for meg at mango vil være en innertier, og bytt gjerne ut den syltede gulroten med syltet rødløk. Som du skjønner – fantasien setter grenser. Dette blir ikke vondt.

Porsjoner: 2 store og 2 små

Ingredienser

  • 500 g laks
  • 2 ss hvit miso
  • 4 ss majones
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts srirachasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 250 g sushiris
  • 2 ss riseddik
  • 2 ts salt
  • 3 gulrøtter
  • ½ dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vann
  • 3 appelsiner
  • ½ pose edamamebønner uten skall
  • ½ isbergsalathode

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen miso, majones, soyasaus, srirachasaus og sesamolje. Smak deg fram til en dressing du liker, men husk at den godt kan være ganske salt. Skjær laksen i centimeterstore terninger, og ha terningene i dressingen. Sett det hele i kjøleskapet til resten av retten er ferdig.
  2. Skyll risen et par ganger, vannet skal helst være klart når du heller det av. Tilbered risen som anvist på pakken. Når risen er ferdig dampet, rør inn 2 ss riseddik og 2 ts salt.
  3. Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann i en liten kjele, og rør om til sukkeret er oppløst. Skrell gulrøttene, og bruk skrelleren din til å lage tynne gulrotremser. Hvis du ikke har en skreller som er skarp nok, kan du rive gulroten grovt på et rivjern (men jeg anbefaler remse-metoden). Ha gulrotremsene i syltelaken, og la det stå til resten av retten er ferdig.
  4. Filetér appelsinene: Kutt av topp og bunn, og skjær bort alt skallet, både det orange og det hvite. Skjær ut én og én appelsinbåt, mellom de hvite hinnene på appelsinen. Du skal sitte igjen med helt oransje appelsinbåter, uten det hvite skallet.
  5. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene raskt, og salt etter smak. Finsnitt salaten.
  6. Ha risen i en skål, og topp med laks, appelsiner, salat, gulrot og edamamebønner.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *