S

Surdeigstoast med krabberøre og aspargesbønner

Noen dager er jeg bare ikke i humør. Ikke i humør til å snakke med noen, ikke i humør til å gjøre noe, og hvert fall ikke i humør til å lage mat. Denne fredagen var en sånn dag, men det var nå allikevel fredag, og jeg hadde lyst på noe digg, raskt og ukomplisert. Telefonen lå faretruende nærme, og jeg var på nippet til å bestille sushi – men heldigvis tok fornuften tak. Jeg la telefonen pent tilbake i sofaen, og åpnet kjøleskapet. Det finnes ofte flere ingredienser i mitt kjøleskap enn jeg husker, og denne fredagen lyste det to krabbeskjell mot meg. Ikke dumt, tenkte jeg.

Denne krabberøra er kanskje noe av det enkleste jeg lager, man trenger egentlig bare tre ting: krabbe, sitron og sjalottløk. Har du i tillegg litt majones, er det bare å heise flagget – en umiddelbar suksess. Et lite ord om brød, bare: surdeigsbrød er så veldig å foretrekke her. Den litt syrlige smaken er perfekt mot den kraftige krabben, det kan liksom ikke vanlig frøloff by på. Bruk litt penger på (eller lær deg å bake) godt brød. Jeg angrer hvert fall aldri.

Porsjoner: 4 sandwicher

Ingredienser

  • 2 ferdigrensede krabbeskjell
  • saften av ½ sitron
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss majones (til røra)
  • dill
  • 4 surdeigsbrødskiver
  • smør til steking
  • 4 ss majones (til topping)
  • 2 ts srirachasaus
  • 8 aspargesbønner

Fremgangmåte

  1. Ha innmaten i krabbeskjellene i en bolle. Finhakk sjalottløken, og ha det i bollen. Finhakk dill. Rør det hele sammen, og ha i majones. Smak til med sitronsaft. (Her skal det ikke være veldig mye majones, for du skal ha litt ekstra på toppen av skiva. Rør sammen.)
  2. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ca 1 ss smør. Stek brødskivene til de er gylne, i ca 5 minutter. Smør litt smør på den ustekte siden av skivene, og snu dem. Stek videre i omtrent 3 minutter. Brødskivene skal være gylne og sprø.
  3. Kok opp vann i en liten kjele, og ha i litt salt. Fjern endene på aspargesbønnene. Kutt bønnene i tre, og ha dem i det kokende vannet. Kok aspargesbønnene i ca ett minutt, og ha dem direkte over i iskaldt vann.
  4. Bland majones og srirachasaus i en liten skål.
  5. Topp de stekte brødskivene med krabberøre, chilimajones, aspargesbønner og litt ekstra dill.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *