Jeg synes ikke det er vanskelig å innrømme det – jeg elsker kamskjell. Altså, vi snakker et slags lidenskapelig kjærlighetsforhold. Jeg kunne spist det hver dag, hadde jeg hatt råd. Dessverre er det litt for dyrt for min lommebok, spesielt den ferske varianten. Heldigvis har jeg erfart at den frosne funker helt fint. Det beste er hvis man har tid til å tine dem sakte, i kjøleskapet over natten, men jeg er distré og glemmer ting, og det funker helt ok å tine dem på benken også. Hvis jeg skal ferie noe, eller vi ikke er så mange til bords, koster jeg på meg the real deal, men til «hverdags», går jeg for de frosne. Så skyt meg, da.
Porsjoner: 4 |
Ingredienser
- 12 kamskjell (se an størrelsen, hvis de er store kan du servere to per person)
- 400 g jordskokk
- 4 dl eplejuice
- 2 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 3 ss smør
- skallet av 1 appelsin
- olje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask og børst jordskokken, og del den i grove biter. Ha jordskokkbitene, eplejuicen, soyasausen og sesamoljen i en liten ildfast form, og stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend på jordskokkbitene halvveis i steketiden.
- Når jordskokken er ferdig, ta formen ut av ovnen, og hell eplesausen over i en liten kjele. Varm opp sausen på middels høy varme. Når den er rett under kokepunktet, pisk inn omtrent 2 ss smør.
- Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kamskjellene med salt og pepper, og stek dem i stekepannen i 20–30 sekunder på hver side. Ha 1 ss smør i pannen, la det smelte, og øs det over kamskjellene. Ta kamskjellene av varmen omtrent ett minutt etter at du tilsatte smøret. Steketiden avhenger av størrelsen på kamskjellene, hvis de er små, stek dem kortere.
- Ha jordskokk og eplesaus i en tallerken, og anrett kamskjellene på toppen. Riv appelsinskall over retten før servering.