C

Crostini med krabberøre og eple

En perfekt liten forrett som også passer godt på tapasbordet, eller til en drink. Tre drinker. Krabben er best på sensommeren og utover høsten, men for meg er det utpreget sommermat. Her kan du helt fint kjøpe ferdigstekte crostinier, men jeg pleier å lage dem selv, av halvstekte bagetter som jeg steker i ovnen med litt olivenolje. Det er nesten like lett – men mye bedre, spør du meg.

Porsjoner: omtrent 12 stk

Ingredienser

  • 1 halvstekt baguette
  • olivenolje
  • 2 stk fylte krabbeskjell
  • 1 dl rømme
  • 2 ss majones
  • 1 ts sriracha eller litt tabasco
  • skallet av ½ sitron
  • saften av ½ sitron
  • ½ ss revet fersk pepperrot
  • salt og pepper
  • 1 eple
  • lakserogn

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader, og skjær bagetten i centimetertykke skiver.
  2. Legg bagettskivene på et stekebrett med bakepapir, og hell litt olivenolje på hver skive. Stek skivene i ovnen i omtrent 7 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl crostiniskivene på rist når de er ferdige.
  3. Mens crostiniene er i ovnen, lag krabberøren. Bland sammen innholdet fra krabbeskjellene, rømmen, majonesen, srirachaen, sitronskallet, sitronsaften og pepperroten. Smak til med salt og pepper. Kutt eplet i fine strimler, bruk en mandolin hvis du har.
  4. Topp crostiniene med krabberøren, eplestrimlene og lakserognen.

KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *