Det er mange ting jeg skulle ønske jeg var bedre på. Grillmat er en av dem. I barndomshjemmet var grilling sett litt ned på, av en eller annen grunn, helt til jeg flyttet hjemmefra. Foreldrene mine skaffet seg grill for ca syv år siden, og har ikke sett seg tilbake siden – nå er det ren Tina-stemning der hjemme. Alt kan grilles. Men jeg har altså ikke vokst opp med hverken lukten, smaken eller følelsen av grill. Jeg kan altså ikke noe om det. Det jeg kan noe om, derimot, er tilbehør. Der er jeg faktisk ganske god.
Så derfor denne salaten. Den er litt søt, litt syrlig, og veldig frisk – og passer veldig godt til alt av grillmat, spør du meg. Et tips bare: vær så snill og bruk norske jordbær, som har ordentlig smak. Hvis du ikke får tak i det, kan du faktisk droppe dem. Salaten er god uten jordbær også. Åh, også en formaning på slutten: vær raus med pepperet, da. Please.
Porsjoner: 4 |
Ingredienser
- ca ½ kurv jordbær (eller mer)
- ca 150 g cherrytomater
- ca 600 g vannmelon (eller ca 1/8)
- ½ rødløk
- basilikum
- litt mynte
- skallet av ½ sitron
- 1 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik/balsamicosirup
- 1 ts salt
- pepper
Fremgangsmåte
- Skjær jordbær i mindre biter, cherrytomater i fire, vannmelon i terninger og finhakk rødløken. Ha alt i en bolle.
- Finsnitt en neve basilikumblader og noen mynteblader. Ha det i bollen.
- Finriv skallet av sitronen over, og hell over olivenolje og balsamicoeddik. Bland sammen, og smak til med salt og raust med nykvernet pepper.

