G

Green goddess-salat med kylling

Det er en objektiv sannhet at noen perioder av livet er tøffere enn andre. Jeg savner ikke tenårene, for eksempel, og har forbannet mang en eksamensperiode, men den perioden jeg er inne i nå, tror jeg er den mest utfordrende hittil. Jeg snakker selvsagt om småbarnsperioden. Sjelden har jeg måttet fungere på mindre søvn, og barnehagevirus er nådeløse udyr, den verste gjest du kan tenke deg – en sånn som som spyr i senga og nekter å gå. Bokstavelig talt. Heldigvis elsker jeg barna mine og synes de er verdens kuleste folk, ellers hadde jeg vurdert en lang tur på en kort brygge for lenge siden (NEIDA, MEN MAN MÅ FÅ SPØKE LITT, ELLERS HVA HAR MAN IGJEN?!).

Men nok om nattevåk og omgangssyke. Poenget her er at jeg trenger påfyll. Jeg trenger vitaminer og mineraler, for en mamma kan ikke ha kort lunte, selv om hun kunne sovnet stående. Derfor må en mamma spise sunt og godt, så i går spiste vi denne salaten. Irriterende nok heter den «green goddess», men ikke la det stoppe deg fra å lage den. Du blir kanskje ikke guddommelig, men du får et innmari godt måltid, og noen ganger er det mer enn nok.

Porsjoner: 2 store og 2 små

Ingredienser

  • 3 hjertesalathoder eller et kålhode
  • 1 agurk
  • 1 bunt vårløk
  • gressløk
  • 1 pose babyspinat
  • 1 potte basilikum
  • 1 dl cashewnøtter
  • saften av 1 sitron
  • ca 1 dl parmesan
  • ca 1 dl olivenolje
  • ca 1 dl vann
  • salt og pepper
  • 4 kyllingfileter (evt overlår av kylling)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader. Varm opp en steke- eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Tørk av kyllingfiletene, og krydre med salt og pepper. Brun kyllingen på hver side, til den har en gyllen stekeskorpe, og ha den over i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i ca. 15 minutter, dette er avhengig av størrelse. La den hvile i ca. 5 minutter før du skjærer den i tykke skiver.
  2. Mens kyllingen står i ovnen, lag salaten. Grovhakk salat, agurk, vårløk og gressløk, og ha det i en bolle.
  3. Ha spinat, basilikum, cashewnøtter og parmesan i en foodprosessor eller kraftig blender, og kjør det til du har en grov masse. Jeg måtte gjøre dette i foodprosessoren, og ha massen over i blenderen min etterpå – den er ikke kraftig nok til å gjøre jobben fra start.
  4. Kjør blenderen på lav hastighet, og tilsett olivenoljen. Nå skal du etterhvert ha en lysegrønn, jevn dressing. Tilsett ca. halvparten av vannet, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dressingen skal være rennende, men ganske tjukk.
  5. Bland dressingen med de hakkede grønnsakene, og topp med kyllingskiver. Server med grovt brød.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *