Jeg har noen gjengangere i oppskriftsarsenalet mitt som jeg alltid vender tilbake til. Denne salaten er en av disse. For det første er det bare pinjekjernene som skal varmebehandles, så den tar virkelig null tid å slenge den sammen. For det andre er det en litt «otippad» sammensetning av smaker, og det gjør meg alltid glad. Første gang jeg prøvde dette, var jeg skeptisk – rå grønnkål, liksom? Men altså, frykt virkelig ikke, dette har blitt, og kommer til å forbli, en av mine absolutte favoritter.
Jeg anbefaler ikke å bruke ferdigkuttet grønnkål til dette. Hvis du kjøper bladene, er det lettere å fjerne stilken, den er nemlig litt trevlete når den er rå, dessuten har du bedre kontroll over hvor fint du får snittet kålen. (Ferdigkuttet vil absolutt fungere, men prøv å sorter ut de groveste stilkbitene). Jeg serverte denne til stekt kylling og rotmos, som en ekte høstmiddag, men jeg er sikker på at dette smaker nydelig til ovnbakt torsk, eller bare for seg selv, kanskje med surdeigsbrød og hummus til?
Sidesalat til 4 |
Ingredienser
- ca. 200 g grønnkål
- ca. 30 g parmesan
- ca. 35 g pinjekjerner
- ca. 70 g rosiner
- skallet av 1 sitron
- olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Varm opp en stekepanne til medium høy varme, og ha i pinjekjernene. Stek dem til de er gylne, i ca. 6 minutter.
- Skjær kålbladene av stilken, og finsnitt dem. Ha den snittede kålen i en bolle eller på et fat, og masser den lett, så den blir litt myk.
- Ha over rosiner, pinjekjerner, revet parmesan, sitronskall, og en god klunk kvalitetsolivenolje.
- Krydre med salt og pepper, og server!

