S

Stekt torsk med asparges, sukkererter og soyasmør

Det er et uomtvistelig faktum at det er flest hverdager i livet. Livshjulet triller, og hvis man bare skal bruke dagene på å glede seg til helg eller ferie, blir hverdagene brått alt for mange. I det siste har jeg tenkt litt på dette, sikkert fordi en voksende mage, verkende bekken og turnoppvisning på innsiden gjør dagene litt ekstra krevende – kroppen min er rett og slett ikke så god til å være gravid. Men jeg er god til å lage mat. Og denne maten, nærmere sagt denne hverdagsmaten, gjorde en særs grå tirsdag akkurat litt lysere. Det er faktisk ikke så verst.

Soyabrent smør med hvitløk, chili og ingefær er en gammel, trofast slager som aldri skuffer, spesielt ikke til torsk. Denne gangen endret jeg dog litt på sammensetningen – uten at jeg angrer NOE på det. Eple og sjalottløk var en ny og frisk vri, men her er det altså bare å prøve seg fram. Kanskje eple og ingefær kan være noe?

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 pk asparges
  • 1 pk sukkererter
  • 1 sitron

Soyasmør

  • 200 g smør
  • 1 eple
  • 2 sjalottløk
  • 4 ss soyasaus

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 1 dl lettmelk
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Hell godt med finsalt over torskestykkene, og la dem ligge i minst 20 minutter. Dette vil gjøre at fiskekjøttet «strammer» seg. Vask av saltet, og tørk torsken med kjøkkenpapir.
  2. Vask og skrell potetene, og skjær dem i fire (avhengig av størrelse). Kok potetene i omtrent 25 minutter, og hell av vannet.
  3. Skrell aspargesen, og del den i tre (avhengig av størrelse). Kutt av endene på sukkerertene, og del dem i to.
  4. Finhakk eplet og sjalottløken til soyasmøret. Smelt smøret i en liten kjele, og stek smøret til det er nøttebrunt. Pass på så det ikke svir seg. Ta smøret av varmen, og la det avkjøles noe. Tilsett soyasausen. Det kommer til å bruse, så pass på at kjelen du bruker er litt romslig. Ha i sjalottløk og eple, og la det stå på svak varme til servering.
  5. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i raust med olivenolje. Stek aspargesen i omtrent 2 minutter, og ha i sukkererten. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Klem over sitronsaft fra halve sitronen, og krydre med salt og pepper. Ha grønnsakene over i et fat.
  6. Varm opp en pannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 4 minutter på den ene siden. Skru ned varmen til lav, og snu fisken.
  7. Mos potetene med en stamper, og rør inn melk, fløte, smør, salt og pepper.
  8. Når potetmosen er ferdig, bør fisken være ferdig også – den skal flake seg ved et lett trykk med fingeren. Ha fisken oppå grønnsakene, og server.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *