P

Panzanella med vannmelon

Mat om sommeren er vanskelig, synes jeg. Når det er varmt, mister jeg enten matlysten, eller så får jeg skikkelig ulvehunger – en hunger som bare kan mettes med salt mat, helst av typen pommes frites. Men selv jeg skjønner at det ikke er bærekraftig å spise fritert potet hver eneste dag, så jeg er på stadig leting etter retter som enten kan tilfredsstille hungeren, eller som er enkle å lage en dag jeg ikke er spesielt sulten.

Denne salaten er en sånn rett. Panzanella kommer opprinnelig fra Toscana, og er perfekt å lage en dag du har gammelt brød du gjerne vil bruke opp. Tradisjonelt lages den med tomater og løk, men jeg har tilsatt vannmelon også – både fordi det er godt og friskt, men også fordi jeg nesten alltid har en bit i kjøleskapet som noen ikke har spist opp. Panzanella er altså en perfekt salat å lage når du vil bruke opp rester, og å bruke opp rester er faktisk noe av det beste jeg vet. Du skjønner tegninga.

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1 bagett/½ foccacia
  • 500 g vannmelon
  • 300 g cherrytomater
  • ½ rødløk
  • ½ agurk
  • basilikum
  • olivenolje
  • salt og pepper

Dressing

  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 dl olivenolje
  • ½ ts dijonsennep
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader, og riv brødet i passelig store biter. Vend brødet i litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Ha brødbitene over på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og sprø.
  2. Skjær vannmelon i terninger, cherrytomater i to, rødløk i tynne skiver og agurk i staver.
  3. Ha rødvinseddik, dijonsennep og salt og pepper i en liten bolle. Pisk inn olivenoljen i en tynn stråle. Vend de stekte brødbitene, vannmelonterningene, cherrytomatene, løkskivene og agurkstavene i dressingen, og ha alt i en salatbolle. La salaten marinere i omtrent 20 minutter.
  4. Grovhakk basilikumen, og ha den på toppen av salaten.
  5. Server til grillet kjøtt eller topp med grillet halloumi. Fetaost er også godt i.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *