Rabarbra er sommer for meg. Brekke av en stengel i hagen til mamma, stjele med seg en litt for stor skål med sukker og knaske til man blir sår i ganen. Nå er jeg voksen og har dermed ikke like umiddelbar tilgang på mammas hage, men heldigvis får jeg kjøpt rabarbra på butikken. Det funker, det også. Denne basen kan nytes som den er, som varm eller kald suppe med en klikk mascarpone eller vaniljeis oppi. På hverdager serverer jeg den over is med farris, men til fest bytter jeg ut farrisen med cremant eller prosecco. Legg til gode venner og en sol som aldri går ned, og det er duket for en sommerkveld for minnebøkene.


Ingredienser

  • 1,2 kg rabarbra
  • 2 l vann
  • 350 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 kanelstenger
  • 2 stjerneanis
  • 6 korn hel allehånde
  • 6 nellikspiker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell rabarbraen. Kutt den i grove biter.
  2. Ha alle ingrediensene i en stor kjele, og kok opp. La blandingen koke i omtrent 15 minutter, til rabarbraen er myk og nesten gått i oppløsning.
  3. Sil saften i et dørslag eller gjennom en sil eller et silklede. Hell den over på luftett beholder og avkjøl. Saften holder seg i kjøleskapet i omtrent 10 dager.
  4. Hvis du vil lage sirup, kan du koke ned saften til omtrent en tredjedel gjenstår. Koketiden avhenger av varmen på komfyren og størrelsen på kjelen, og det går fort mot slutten, så følg med så det ikke svir seg.
KategorierUkategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *