Denne salaten er det jeg kaller ferskvare. Det vil si, den er i aller høyeste grad laget på 1-2-3, men nummer 3 må nesten gjøres mens gjestene sitter ved bordet. Det siste steget er nemlig å steke halloumien, og halloumi er så til de grader best når den er nystekt. Varm halloumi er rik på smak, er akkurat så salt at det bare er godt, og føles nærmes kjøttaktig i konsistensen. Kald halloumi minner mest om viskelær. Derfor – gjør alt klart i forkant. Legg opp sitrusfrukten, ha chilifakene klare, og få gjestene til å sette seg. SÅ steker du osten. Hvis du gjør det sånn, har du sommerens beste forrett klar på null komma svisj.
Hvis du foretrekker, kan du legge opp hele salaten på et fat, og la folk forsyne seg etter eget velbehag og skamløshet. Jeg serverte denne som en del av et større måltid, men igjen – osten MÅ være varm når den serveres, så la dette være det siste du setter på bordet, og ikke så mye skåling før dere smaker. Plis.
Porsjoner: 6 |
Ingredienser
- 1 stk halloumiost
- 3 appelsiner
- 1 grapefrukt
- ca. 2+2 ss olivenolje
- ca. 2 ss honning
- chiliflak
Fremgangsmåte
- Finn fram alle ingrediensene.
- Skjær av skallet på appelsinene og grapefrukten, og skjær frukten i skiver på tvers. Legg skivene utover et fat eller på tallerkener. Skjær halloumiosten i 6 skiver. Hit kan og bør du forberede.
- Varm opp en stekepanne (helst en i stål, jeg opplever at nonstick ikke blir varmt nok – men du tar det du har) til middels høy varme, og ha i ca. 2 ss olivenolje. Pass på at oljen er ordentlig varm, før du legger osten i pannen.
- Stek osten i omtrent 2 minutter på den ene siden, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Snu osten, og stek på andre siden også. Ha den ferdigstekte halloumien oppå sitrusfrukten.
- Ha resten av olivenoljen og honning i den varme pannen, og rør det fort sammen. Honningen skal smelte inn i oljen. Hell den smeltede honningen over halloumiosten, og topp det hele med litt chiliflak. Her kan det også være godt med pinjekjerner, eller kanskje granateplekjerner.
- Server umiddelbart! Hva venter du på?!
